Blog

INTERVIEW MET CREATIEF TALENT: Denise Doornekamp

17 december 2017 No Response

De Huisstijlkliniek vind het belangrijk (en bijzonder leuk) om kennis te delen o.a. met aanstormende talenten van de diverse opleidingen. Afgelopen november heeft Dennis als externe professional een van de eindejaars projecten beoordeeld van 4e jaars leerlingen van het Mediacollege Amsterdam. Ontzettend leuk en inspirerend om al dat creatief/designtalent te mogen zien! We zijn blij verrast door de energie en het niveau van de oplossingen die de studenten hebben bedacht. Iedereen had ook zijn best gedaan en dat is de basis om te groeien. De opdracht was een restyling van de GlamCult. Bij de beoordeling sprongen er 4 talenten uit waaronder Denise Doornekamp.

 

• Waarom denk je dat ik jou als talent heb uitgekozen?

Omdat ik mijn project net wat anders aan gepakt had dan de rest en analoog ben gaan werken maar wel goed eenheid wist te creëeren in het magazine.

 

• Als ik jouw stijl moet omschrijven, wat hoop je dan dat ik zeg?

Artistiek, ik werk graag zo min mogelijk met de computer. (Wat niet altijd kan) maar als ik de kans krijg om iets analoog te maken.

 

• Het project had als thema ‘Glam Cult. Wat was je eerste reactie toen je de opdracht las?

Dat we in de briefing zaten op maandag ochtend was ik meteen gelukkig. Ik heb zelf stage gelopen bij een bedrijf dat alleen maar magazines maakt en de creatieve vrijheid die we kregen rondom dit project was echt tof.

 

• Hoe pak jij normaliter een project op? Wat zijn de stappen die je zet?

Ik probeer eerst zoveel mogelijk onderzoek te doen want daar haal je eigenlijk alles uit wat nodig is om en een goed concept te bedenken en die ook goed te onderbouwen. Ook vind ik het belangrijk om je doelgroep te begrijpen en wat er in hun scene speeld zodat wat je maakt wel echt bij hun past.

 

• Wanneer vind jij een project geslaagd?

Voor mij is een project echt geslaagd wanneer ik een reactie opwek met mijn werk. Ik hou ervan om onderwerpen te kiezen waar de meeste mensen het liever niet over hebben
en daar in mijn werk een confrontatie mee te geven.

 

• Hoe zet je je handtekening als designer? Hoe maak je jouw design eigen?

Wat ik eerder al zij vind ik vormgeven met alleen een computer erg saai en zet mijn stempel dus eigenlijk door met de hand te gaan werken met een alles kan mindset.

 

• Over 10 jaar komen we elkaar weer tegen. Waar ben je dan en wat doe je dan?

Over 10 jaar… dat ik wel ver weg. Ik hoop dat afgestudeerd te zijn van de kunst academie (welke weet ik nog niet) en aan het werk te zijn in het creatieve veld. Of dat nou vormgeven is of iets totaal anders weet ik niet. Ik weet gewoon dat ik me daarmee bezig wil houden.

 

• Waar kunnen mensen jouw huidige werk vinden? 

Een klein deel van mijn werk staat op https://www.behance.net/xDeniseD eigen website is er nog niet maar moet er zeker gaan komen.

 

• Gebruik je als professional ook zakelijk socialmedia? Waarom wel of niet?

Ik heb alleen een linkedin account maar verder nog geen zakelijke socialmedia. Dit heb ik eigenlijk nog niet omdat ik zelf nog niet helmaal weet wat ik wil gaan doen en mezelf niet perce al op de markt wil zetten als vormgever.

 

• Wat is je droom?

Ik hoop mooie reizen te kunnen maken nieuwe mensen te ontmoeten en gewoon zoveel mogelijk bezig te zijn met de dingen die me gelukkig maken.

 

• Is er nog iets speciaals wat we van jou moeten weten? Heb je een bijzondere eigenschap of onverwacht talent?

Ik hou mezelf graag bezig dus behalve vormgeven hou ik ook ontzetten van schilderen, fotografie en illustratie.


0 Comment

Would you like to join the discussion? Feel free to contribute!

Write a Reply or Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

SEO: Hoe maak je cont… 25 oktober 2017 Interview met creatie… 20 december 2017